RaijaLummi Lappi eläväksi!

Tarvitsemme Meri-Lappiin riittävän erikoissairaanhoidon.

  • Raija Lummi. Kaupunginvaltuutettu ja hallituksen jäsen, Tornio.
    Raija Lummi. Kaupunginvaltuutettu ja hallituksen jäsen, Tornio.
  • Raija Lummi on alueen elinvoimaisuuden kannalla.
    Raija Lummi on alueen elinvoimaisuuden kannalla.

 

Maanantai 13.11.2017 on tärkeä päivä Meri-Lapin alueen kunnille.


Silloin Meri-Lapin kunnissa äänestetään tulevaisuudestamme ja  elinvoimastamme.

Äänestäkäämme siis alueemme ihmisten puolesta. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ollaan pitkään, harkiten ja pakon sanelemana suunniteltu yhteisyrityksen perustamista,  jonka omistajina olisi suomalaisen yrtyksen Mehiläisen ohella alueemme kunnat.  Se turvaisi meidän erikoissairaanhoidon jatkossakin, pelastaisi ihmishenkiä, vähentäisi  vaarankilometrejä Rovaniemelle, jonne muuten suuntaisi Kemissä sijaitsevan alueemme yhteisen keskussairaalan erikoissairaanhoidon palvelut. Yhteisyritys mahdollistaisi korkeakoulutuksen opinnot, harjoittelut ja opiskeijat Kemissä. Yhteisyritys edesauttaisi myös Torniossa sijaitsevan korkeakoulutuksen jatkuvuuden, pitäisi elinvoimaisuutta Torniossa ja seutukunnassa. Nuoret pysyisivät paremmin Meri-Lapin alueella, asuntomarkkinat pysyisivät hengissä ja asuntojen arvot säilyisivät. Meidän tulee äänestää myös työpaikkojemme puolesta, puhumattakaan lapsiperheistä ja nuorista, joiden pelätään lähtevän alueelta.

Alueellamme ei ole varaa yhdenkään työpaikan tai ihmisen menettämiseen! Äänestetään siis elinvoiman ja palveluiden puolesta! Meri-Lapin teollisuuskeskittymä 4 %:n väkimäärällä tekee Suomen viennistä lähes 10%.  Suomella ei ole varaa menettää Meri-Lappia.

Raija Lummi, Tornio, kaupunginvaltuutettu ja hallituksen jäsen (kok)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

---
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ollaan pitkään, harkiten ja pakon sanelemana suunniteltu yhteisyrityksen perustamista, jonka omistajina olisi suomalaisen yrtyksen Mehiläisen ohella alueemme kunnat.
---

Ilmeisesti nuo kunnat kuolee jos tuota uutta yritystä ei perusteta. :)

Silloin kun kunnat ja yksityiset yritykset sekaantuu toisiinsa, siitä ei hyvä seuraa. Omistajana käyttäjä=kunnan veronmaksaja sekä sitten yksityinen sijoittajaorganisaatio, ja koska valta tässäkin tapauksessa ohjautuu sijoittajatalouden ajattelun pohjalta, joudutaan laittamaan yrityksen voittomarginaali=sijoitustuotto, palveluiden hintaan.
Jos yritys ei tuota voittoa, pitää kuntien määritellä palveluiden hinta korkeammaksi jotta voittotavoite täyttyy.

Missä kilpailu?
Jos tehdään yksi yritys-sopimus jossa kunnat mukana?

Suomeksi, kunnat+yksityinen yritys yhdessä yrityksessä, mikä monopoliasema, kuka sitten voi enää vaikuttaa palveluiden hintatasoon?
Ei kukaan.

Kuka määrittelee palvelun tason, kunnanvaltuustot, yrityksen hallitus?

Mikä on avoimuuden taso, koska kyseessä on yksityissalaisuuden sisällä oleva osakeyhtiö?

Ojasta voi mennä allikkoon,,eikö olisi viisaampaa ensin perata oja jotta vesi virtaa ja sitten miettiä vasta kannattaa mennäkkö allikkoon vaiko olisiko viisaampaa parantaa vaan ojan juoksua. :)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Yhteisyrityksen ympärille olisi varmasti tarpeen rakentaa kalliisti pyöritettävä hallintohimmeli. Toisaalta Kemi-Tornion Koulutuskuntayhtymä on rientämässä myös pienimuotoisesti kilpailemaan liiketoimintakaupan myötä Lappia-Koulutus Oy:n operoimana, kuljettajakoulutusalalla. Odotellaan nyt rauhassa, minkä perinteisesti yksityissektorin toimialan kilpailijaksi kuntayhtymä ryhtyy seuraavaksi.
Rinnemaan kanssa samaa mieltä tuosta, ettei kuntien pitäisi lähteä seikkailemaan yrityskuvioihin mukaan. Pahimmillaan voi johtaa rakenteelliseen monopoliasemaan ja sen myötä, kuten mainitsit, hallitsemattomaan hintojen nousuun.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Takaisko tämä manooveri synnytysten jatkumisen Sairaanhoitopiirissä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Takaisiko tämä manooveri synnytysten jatkumisen sairaanhoitopiirisså?

Toimituksen poiminnat