RaijaLummi Lappi eläväksi!

Lähisuhde- ja perheväkivalta vaatii nopeita ja konkreettisia toimia

  • Lähisuhde- ja perheväkivalta vaatii nopeita ja konkreettisia toimia

 

Suomi täytti 100 vuotta. Suomen naiset saivat ensimmäisinä maailmassa äänioikeuden. Maatamme pidetään tasa-arvon edelläkävijänä.

 

Kuitenkin Suomen naisiin ja lapsiin kohdistuva lähisuhde- ja perheväkivalta on vielä tabu ja valitettavan yleistä. Väkivalta vaatii välittömiä toimia rikosten kitkemiseksi. Suomi on Euroopan unionin toiseksi väkivaltaisin maa naisille, ja joka kolmas Suomen nainen kokee elämänsä aikana kumppaninsa tekemää väkivaltaa.

 

Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen merkittävimmistä ihmisoikeusongelmista. Rikosten kitkeminen Suomesta vaatii nykyistä mittavampia toimia niin tapausten ennaltaehkäisyyn, väkivallan uhan alla elävien suojeluun, kuin jo uhriksi joutuneiden auttamiseen. Väkivaltaa on torjuttava mittavasti.

Vuoden 2017 alussa valtioneuvosto on asettanut toimikunnan, jonka on määrä valmistella naisiin kohdistuvan väkivallan torjumista koskeva ohjelma vuosille 2018-2021. Työssä väkivallan torjumiseksi tulee kiinnittää huomio nopeaan puuttumiseen sekä tukipalveluihin.

Apua tarvitsevien ja uhan alla elävien oikea-aikainen kohtaaminen edellyttää terveyden- ja sairaanhoidon, sosiaalitoimen sekä poliisin välisen yhteistyön ja tiedonkulun tehostamista. Viranomaisille on koulutuksen avulla taattava myös vahva ammattiosaaminen ja tarvittavat työkalut väkivaltaepäilyn tapauksiin puuttumiseen.

Meillä tapahtuu myös järkyttävää lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Siksi myös lastensuojelun sekä varhaiskasvatus- ja opetustoimen linkittyminen väkivallan vastaiseen työhön on ensiarvoisen tärkeää.

Jokaisella on oikeus turvalliseen kotiin ja elämään. Kaikilla on oikeus elää ilman väkivallan uhkaa iästä ja sukupuolesta riippumatta. 

 

Ilmainen palvelunumero 080 005 005 on ympäri vuorokauden auki. https://www.nollalinja.fi/

 


Raija Lummi, torniolainen kaupunginvaltuutettu ja Kokoomuksen Naistenliiton hallituksen jäsen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Aihe on hyvä ja auttamiseen olisi hyvä saada lisää keinoja. Kuitenkin rikosuhritutkimusten mukaan eroja joutumisesta lähisuhdeväkivallan kohteeksi sukupuolten välillä on kovin vähän. Niitä kyllä on jonkin verran.
Voidaanko miehet uhreina ja naiset väkivallan tekijöinä mielestäsi sivuttaa kokonaan. Eivätkö uhrit ole yksilöitä ja yhtä arvokkaita ihmisinä.

http://www.heuni.fi/material/attachments/heuni/rep...

Tämäkin on melko kiinnostava.

Käyttäjän RaijaLummi kuva
Raija Lummi

Hei!

Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä siinä, että sukupuolesta huolimatta asiaan pitää puuttua. Kirjoitankin sen tuohon loppuun "iästä ja sukupuolesta huolimatta".

Tilastot näyttävät kuitenkin totuuden. Numerot ja tilastot puhuvat puolestaan.

Turvallista joulun aikaa kaikille!
Raija

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

http://findikaattori.fi/fi/95

Sukupuolittuneella kekustelulla ei tasa-arvoon päästä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Poliisi saa n 25 000 kotihälyytystä vuosittain, n 70 joka päivä keskimäärin. Hirvittävä häpeätahra Suomessa.
Kaikkia hädässä olevia on autettava.

''''''''
Minkälaisten äitien poikia ovat ne miehet jotka lyövät.

Käyttäjän RaijaLummi kuva
Raija Lummi

Hei!

Kiitos kommentistasi. Kaikkia hädässä olevia on autettava. Meidän tulee puuttua asenteisiin myös. Vieläkin - paikallisesti täällä omassa kotikaupungissani - hyssytellään näitä asioita, kuin ne olisivaat perheen "sisäisiä". Kysehän on rikoksesta.

Hyvää ja turvallista joulun aikaa!

Raija

Toimituksen poiminnat